powrót do listy produktów
Promocja

Baton VITARGO Protein bar

kod produktu: 414

Dostępność: Dużo

9,50 zł
12,00 zł
kupiono już 1

  • Opis produktu

    Vitargo® Protein Bar – proteiny mleczne najwyższej jakości połączone z Vitargo®
    VITARGO® jest opatentowanym węglowodanem z wyjątkowymi właściwościami, specjalnie stworzonym, aby dostarczać sportowcom efektywny pobór węglowodanów (glikogen).
    VITARGO® był testowany w Karolinska Institutet w Sztokholmie oraz porównywany był ze zwykłymi "węglowodanami z napojów sportowych". Wyniki wykazały, że VITARGO® szybciej uzupełnia glikogen (70% szybciej) w mięśniach oraz przepływa szybciej przez żołądek (80% szybciej), niż zwykłe węglowodany z napojów sportowych.
     

    NOWOŚĆ - VITARGO® Protein Bar jest dostępny w fantastycznym smaku czekoladowym !!! To prawdziwa belgijska czekolada. 

    Vitargo® Protein Bar zwiększa twoje możliwości treningowe oraz przyśpiesza regenerację.
    VITARGO® Protein Bar jest specjalnie udoskonalony aby dostarczyć twojemu organizmowi "wysokooktanowe paliwo" podczas ciężkiego wysiłku, oraz tuż po nim (regeneracja). Dla tych, którzy ćwiczą często i wyczerpująco ważne jest, aby uzupełnić energię, np. proteiny o wysokich wartościach biologicznych, np. proteiny mleczne.
    W naszych produktach nie znajdziesz wątpliwych składników takich, jak proteiny kolagenowe, lub częściowo utwardzane tłuszcze (tłuszcze trans), które nie dają użytkownikowi żadnych korzyści.
    VITARGO® Protein Bar zawiera mieszankę węglowodanów oraz prawie 20g protein, aby polepszyć regenerację oraz zwiększyć osiągi. Mieszanka proteinowa zawiera 15,7% serwatki, 11,4% koncentratu protein mlecznych oraz 7,8% kazeinianu wapnia.


    Zastosowanie:
    Ogólnie podczas wysiłku (ćwiczenia wytrzymałościowe wykonywane przez co najmniej 2 godziny: Jeden kęs co 15-30 minut razem z wodą lub napojem energetyzującym (najlepiej bez cukru, jak VITARGO®). Na przemian Energikakanä (zawierająca włókna oraz zapewniająca stabilny poziom cukru) lub VITARGO® Endurance bar.
    Sporty zespołowe np. piłka nożna: Zjeść VITARGO® Protein Bar do regeneracji od razu po treningu, lub jako przekąskę 1 godzinę przed treningiem.
    Jazda na rowerze, bieganie, ćwiczenia na wytrzymałość: Jeden kęs co 15-30 minut razem z wodą lub napojem energetyzującym (najlepiej bez cukru, jak VITARGO®). Na przemian Energikakanä (zawierająca włókna oraz zapewniająca stabilny poziom cukru) lub VITARGO®Endurance bar.
    Ogólnie o regeneracji: Zjedz batonik VITARGO® Protein Bar, najlepiej z wodą. Po morderczych treningach pij napój regeneracyjny VITARGO® (VITARGO® Gainers Gold) zamiast wody.

    VITARGO® Protein BarSkładniki: Proteiny mleczne, syrop fruktozowo-glukozowy, czekolada mleczna (20%) [cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, masa kakaowa, środki emulgujące(lecytyna sojowa), aromaty], syrop sorbitolowy, skrobia z ziaren (Vitargo) 5%, kakao z obniżoną zawartością tłuszczu, olej sojowy, aromaty, środki emulgujące (lecytyna sojowa), sól.
    Waga batonika: 65g
    Smak: Czekolada mleczna
    Opakowanie: 25 batoników w opakowaniuEAN:
    7394246 20008 3(baton) 
    7394246 20009 0 (opakowanie)
    Produkt jest wyprodukowany w fabryce gdzie stosowane są orzeszki ziemne, orzechy, ziarna (sezam) oraz pszenica, gluten, a także produkty mleczne.
    Batonik nie jest witaminizowany.
    Składowanie: w suchym i chłodnym miejscu.

    Kod-HS: 18.06.31.00


    Wartości odżywcze: 
     

    Na 100g:
    Wartości energetyczne 
    1596 kJ (379 kcal)Na batonik (65g)
    Wartości energetyczne 
    1037 kJ (246 kcal)% energii
    Białko 30,1g 
    Węglowodany 42,5g
    z czego:
     rodzaje cukrów. 32,9g 
     skrobia. 5g 
     Poliol 4,1g 
    Tłuszcze 10,5g
    z czego:
     nasycone 5,8g 
     nienasycone 4,7g 
    Włókna 1,0g 
    Sód 0,13g
    Białko 19,6g 
    Węglowodany 27,6g
    z czego:
     rodzaje cukrów. 21,3g 
     skrobia. 3,3g 
     Poliol 2,7g 
    Tłuszcze 6,8g
    z czego:
     nasycone 3,7g 
     nienasycone 3,1 
    Włókna 0,7g 
    Sód 0,08g
    32
    44




    24

     


    PODSUMOWANIE / OBECNOŚĆ ALERGENÓW 
     

     

    1Mjölkprodukter/ Produkty mleczne
     +
     7Glutamate / Glutaminian
     -2Mjölkprotein/ Proteiny mleczne
     +
     8Laktos / Laktoza
     +3Sojalecithin / Lecytyna sojowa
     +
     9Vete / Przenica
     ?4Sojaprotein / Proteiny sojowe
     +
     10Kakao / Kakao
     +5Sojamjöl / Mleko sojowe
     -
     11Äggula / Żółtko
     -6Gluten / Gluten
     +
     12Kornstärkelse / Skrobia z ziaren
     +

      
    + występują
    -  nie występują

     

     

  • Opinie

    Ocena użytkowników

    Brak ocen.

    Brak opinii.

X