powrót do listy produktów
Promocja

Żel energetyczny VITARGO pomarańcza

kod produktu: 417

Dostępność: Dużo

7,20 zł
8,00 zł
kupiono już 6

  • Opis produktu

    Vitargo Gel - żel energetyczny 
     ŚWIATOWA NOWOŚĆ!

    Większość żeli dla sportowców dostępnych na rynku zawiera maltodekstrynę. Maltodekstryna jest tanim preparatem skrobiowym, który znalazł szerokie zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu spożywczego m.innymi w piekarnictwie, w produkcji mrożonek, lodów, słodyczy, deserów, wędlin, pasztetów, wyrobów garmażeryjnych itp.

    Maltodekstryna jest używana jako tzw. "nośnik smaku" i "wypełniacz". Codziennie zjadamy spore ilości tej "odżywki dla sportowców" w produktach spożywczych. 

    Vitargo Gel jest to pierwszy na świecie opatentowany żel energetyczny oparty na formule Vitargo, trechalozy i izomaltulozy- unikalnej kombinacji węglowodanów, który zapewnia szybki dopływ energii pracującym mięśniom. Prace nad tym produktem trwały 2 lata i sa wynikiem współpracy niemieckich i szwedzkich naukowców.

    Vitargo Gel stanowi znakomite uzupełnienie napoju sportowego Vitargo. W sytuacjach, gdy nie można sięgnąć po napój, żel Vitargo skutecznie wspomaga organizm, dostarczając mu energii. 

    Vitargo Gel ma łagodny smak i lżejszą od zwykłych żeli konsystencję, wyróżnia się również łatwością przyswajania, które odbywa się już w jelicie cienkim (zapobiegajuąc nadmiernej fermentacji w jelicie grubym)


    Jak stosować żel Vitargo? 

    Osoby stosujące nasz napój sportowy wiedzą, że Vitargo to formuła, która pozwala w najszybszy i najłagodniejszy sposób dostarczyć organizmowi węglowodanów podczas wysiłku fizycznego. Vitargo ma najniższą osmolalność wśród tego typu produktów dostępnych na rynku. Cecha ta sprawia, że składniki napoju bardzo szybko wchłaniane są przez pracujący mięsień. Węglowodany zawarte w napoju Vitargo to idealne źródło energii podczas treningu. Lecz co robić, gdy nie można sięgnąć po napój?

    W sytuacjach, gdy nie mają Państwo możliwości sięgnięcia po napój sportowy Vitargo - jego rolę skutecznie spełni żel energetyzujący Vitargo. Zawiera on optymalny zestaw węglowodanów i pobudzającą kofeinę, dzięki którym jedna porcja żelu stanowi dawkę energii wystarczającą na około 30 minut treningu.

    Na przykład podczas maratonu, gdy nie ma dostępu do napoju sportowego Vitargo, można przyjmować porcję żelu Vitargo (45g) co 30-45 minut, najlepiej popijając niewielką ilością wody - 200 ml lub więcej, jeśli jest ciepło (1 kubek zwykle odpowiada ok. 150 ml wody).

    Składniki: Woda, izomaltuloza*, trehaloza**, amylopektyna - skrobia jęczmienna (Vitargo®), stabilizator - glicerol, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, kofeina, środek konserwujący - sorbinian potasu, aromat.

    Smaki:

    • pomarańcza
    • cytryna
    • cola

    Wszystkie z kofeiną - 50mg/porcja

    Opakowanie: 24 opakowań żelu w kartonie.

     

     

    Wartość odżywcza:

    100g

    Porcja (45g)

    Wartość energetyczna (kJ, kcal)

    958/226

    731/102

    Białko (g)

    0

    0

    Węglowodany (g) 
    - w tym cukry (g) 
    - glukoza (g) 
    - fruktoza (g) 

    Tłuszcz (g) 
    Błonnik (g)

    53 
    45,6 
    28,4 
    17,2 


    0

    24 
    20,5 
    12,75 
    7,75 


    0

    Izomaltuloza* (g) 
    - w tym glukoza (g) 
    - w tym fruktoza (g) 

    Trehaloza ** 
    - w tym glukoza 

    Skrobia jęczmienna (Vitargo®)

    Fruktoza

    18,9 
    9,4 
    9,4 

    18,9 
    18,9 

    7,8

    7,8

    8,5 
    4,25 
    4,25 

    8,5 
    8,5

    3,5

    3,5

    Sód  

    Kofeina

    222mg 

    111mg

    100mg 

    50mg

     

     *Izomaltuloza jest związkiem, którego trawienie w organizmie człowieka jest wolniejsze (stopniowe uwalnianie energii), oraz nie powoduje (wchłania się w jelicie cienkim) żadnych zaburzeń żołądkowych. Badania wykazały, że w połączeniu z wysiłkiem sportowym ma pozytywny wpływ na spalanie tkanki tłuszczowej. Charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, oraz wykazuje właściwości antyoksydacyjne

    **Trehaloza pełni rolę substancji zapasowej z której łatwo uwolnić glukozę. Unikatowe cechy trehalozy czynią z niej żródło wielu zastosowań w medycynie, weterynarii, przemyśle farmaceutycznym. Trehaloza ogranicza degradację nienasyconych kwasów tłuszczowych, może mieć zastosowanie w walce z osteoporozą. 

     

  • Opinie

    Ocena użytkowników

    Brak ocen.

    Brak opinii.

X